Οδηγίες για το ερωτηματολόγιο του τεστ

  1. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί συνήθως μισή ώρα περίπου, ώρας, χωρίς να υπάρχουν αυστηροί χρονικοί περιορισμοί.
  2. Να είσαι χαλαρός, σοβαρός και συγκεντρωμένος όταν απαντάς στις ερωτήσεις του τεστ, που γίνεται για να σε βοηθήσει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις για το δικό σου μέλλον. Αν δεν έχεις πεισθεί γι’ αυτό, δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις το τεστ.
  3. Αφού συγκεντρώσεις τη σκέψη σου, να δίνεις αυθόρμητα και χωρίς μεγάλη καθυστέρηση την πρώτη απάντηση που σου έρχεται στο μυαλό.
  4. Το ερωτηματολόγιο περιέχει ερωτήσεις προτιμήσεων, ενδιαφερόντων και καταστάσεων που σου ταιριάζουν ή όχι. Δεν είναι τεστ γνώσεων. Κανένας δεν πρόκειται να σε ελέγξει, να αξιολογήσει ή να βαθμολογήσει την όποια απάντησή σου.
  5. Οφείλεις να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να εκδοθεί η εξατομικευμένη προσωπική σου έκθεση.
  6. Αρκετές από τις ερωτήσεις απαιτούν ενέργειες για τις οποίες μπορεί να μην έχεις το επίπεδο των γνώσεων   ή την εμπειρία για να τις εκτελέσεις όπως λχ : «θα σου άρεσε να συνθέσεις μουσική;». Στις περιπτώσεις αυτές, να υποθέσεις ότι έχεις τις σχετικές γνώσεις και δυνατότητες και να απαντήσεις απλά με ναι ή όχι.
  7. Να είσαι ειλικρινής και συνεπής με αυτά που πραγματικά σε ενδιαφέρουν και σου ταιριάζουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, το λογισμικό του τεστ δε θα εκδώσει την εξατομικευμένη σου έκθεση.
  8. Να δίνεις την απάντηση που πραγματικά σε αντιπροσωπεύει και όχι αυτή που νομίζεις ότι είναι η κοινά αποδεκτή από το ευρύτερο κοινό.
  9. Αν κάνεις λάθος σε μια απάντηση και έχεις προχωρήσει στην επόμενη, μπορείς να επιστρέψεις πίσω και να τη διορθώσεις.
  10. Ορισμένες ερωτήσεις έχουν προσωπικό χαρακτήρα. Όμως, η επεξεργασία τους γίνεται με ειδική κωδικοποίηση, ώστε οι απαντήσεις σου να μην μπορούν να γίνουν γνωστές, διασφαλίζοντας έτσι την εχεμύθειά τους.